Uudet pelikonsolit: Xbox One

Xbox One on taas saanut pelaajat takajaloilleen sillä, että se on kaikkea muuta ja pelikonsoli. Sen tarkoitus on itseasiassa syödä kaikki muut laatikot olohuoneestasi, eli siihen voi integroida TV-kanavat, kaapelikanavatkin voi kierrättää Xboxin kautta ja käyttää sen säätimiä ohjelmien hallintaan: näppärää silloin kun haluaa vaihtaa lennossa pelistä nettiin tai TV kanavalle, tai jopa katsoa TV-ohjelmaa samaan aikaan pelatessa ruutu-ruudussa asetuksilla. Tähän ei Playstation pysty.

Vaihteeksi kuluttajien kitinällä oli vaikutusta, ja Microsoft poisti ennen konsolin tuloa markkinoille sellaiset rajoitukset kuin että konsolin pitäisi olla lähes aina netissä tarkistaakseen pelin DRM-oikeutuksen, ja käytettyjen pelien pelaamisen eston. Kun konsolin tuo kotiin se on kuitenkin ensitöiksi liitettävä nettiin ennen kuin se pystyttää itsensä, ei siis voi vain loikata ampumaan zombeja suoraan laatikosta. Myöskään Kinect-kamerahärveliä ei tarvitse nyt pakosta käyttää aina. Vaikka varoitukset siitä että Microsoft vakoilee käyttäjiä 24h Kinectin kameralla olivatkin lähinnä vainoharhaisuutta, ei silti ole täysin poissuljettu etteikö joku vois hakkeroida systeemiin niin että he voivat käyttää Kinectin kameraa etäyhteyden kautta kotikäyttäjän sitä tietämättä. Periaatteessa saman pystyy tekemään myös läppärin kameralla, ja siitä on varoiteltukin joskus netissä.

Kinect, jos sitä haluaa käyttää, tulee vakiovarusteena ja se on Playstationin kameraa edityneempi sekä tekniikaltaan, että sen integroinnissa Xboxin käyttöjärjestelmään. Se siis osaa enemmän temppuja kuin Pleikkarin kamerahärveli, noin käytännössä. Sen voi esimerkiksi ohjeistaa kirjautumaan sisään automaattisesti kun tuot naamasi sen näköpiiriin, ja se muistaa maksimissaan kuusi naamaa ja kuusi käyttäjätiliä. Varsin näppärää. Kinectillä on kuitenkin ollut myös pientä alkukankeutta, esimerkiksi joillakin koekäyttäjillä se ei aina ole ymmärtänyt sille annettuja ääni- ja elekomentoja.