Xbox One tai Xbox Gold?

Palvelujen suhteen Xbox One on kattavampi, mutta melkein kaikkeen tarvitaan Xbox Goldin maksullinen jäsenyys, jopa Skypen käyttämiseen.

Teknisesti jälleen konsolit ovat melko lailla tasajalkaa liikkeellä. Eihän edellisen sukupolvenkaan konsoleissa ollut käytännössä helposti havaittavaa eroa, nyt ehkä vielä vähemmän. Xbox One on marginaalisesti vähempitehoinen, speksit löytyvät Microsoftin sivuilta: http://www.xbox.com/en-US/xbox-one/innovation. Kummallakin konsolilla uudet pelit näyttävät hyviltä, parannus on huomattava edelliseen – mutta loikka ei ole kuitenkaan läheskään yhtä suuri kuin aikoinaan siirryttäessä SD:stä HD-teräväpiirtoaikaan.

Boy video gameKumpi siis kannattaa ostaa? Vastaus saattaa olla: ei kumpaakaan. Kumpikaan kone ei tue edeltäjänsä pelejä: paitsi tuhansia jo julkaistuja pelejä, monet uudet pelit julkaistaan vielä pitkään sekä Playstation 3 että 4 versiona esimerkiksi. Edellisiä konsoleja ei olla viemässä markkinoilta, ja niiden hinnan oletetaan putoavan melko pian. Joissain suhteissa edellisen sukupolven koneet ovat monikäyttöisempiä, kuten esimerkiksi CD-levyjen soittamiseen Playstationilla, eikä grafiikan ja muun väännön lisäys näy ruudulla mullistavasti. Varsinkin jos kotona on jo jommankumman valmistajan laatikko, kannattaa odottaa että uusien käyttöjärjestelmää on päivitetty muutamaan kertaan, jolloin pahimmista bugeista on päästy, ja palvelujen määrä on lisääntynyt. Pelikirjastokin on silloin jo varmasti kasvanut.

Pelit yksinoikeudella ovatkin yksi tärkeä valintakriteeri: aluksi PS4:llä on etulyöntiasema, mutta vaikka monet pelit julkaistaan usealle alustalle, Remedyn uusin Quantum Break tulee julkaistuna yksinoikeudella Xbox One:lle.  Toki Pleikkarillekin on eksklusiivisia pelejä, esimerkiksi inFamous: Second Son, allekirjoittanut on vain vuoden filmisadon myötä niin kyllästynyt supersankareihin ettei jaksa innostua.  Ne jotka innostuvat voivat vilkaista lisää osoitteessa: http://us.playstation.com/ps4/games/infamous-second-son-ps4.html Quantum Breakistä Remedyn omilla sivuilla: http://remedygames.com/category/quantum-break/ ja tietysti konsolien omilta sivuilta näkee myös mitä pelejä on tulossa.