Pelaamisen sosiaaliset vaikutukset

Pelaaminen on hauskaa ajankulua ja suosittu harrastus. Joskus kauan sitten pelaamista pidettiin yksinäisten nörttien pakokeinona maailmasta, mutta nykyään tilanne ei ole niin yksinkertainen. Liika pelaaminen voi olla epäterveellistä sekä fyysisesti että psyykkisesti, mutta pelaaminen on nykyään osa yhteiskuntaamme ja kulttuuriamme, ja siinä on tiiviitä yhteisöjä ja tapahtumia, joita järjestetään oikeassa maailmassa.

Yhteisö

Pelaamisen tärkein sosiaalinen vaikutus on yhteisö. Pelien kautta voi löytää kahdenlaisia yhteisöjä: pelin sisäisiä ja pelin ulkoisia yhteisöjä. Pelien sisällä usein kiltoja, joihin liitytään ryhmähaasteiden tekemistä varten.

Killoissa on myös paljon muutakin toimintaa, ja niissä tutustuu moniin uusiin ihmisiin, ja voi kokea olevansa osa jotain. Kiltojen jäsenillä on myös eri arvoja. Lisäksi pelin sisällä voi tutustua muihin ihmisiin henkilökohtaisesti. Usein esimerkiksi tehtäviä suorittaessa saattaa tutustua johonkin toiseen, joka tekee samaa tehtävää.

Pelin ulkopuolella olevia yhteisöjä on myös erilaisia. Pelillä saattaa olla oikeassa maailmassa yhdistys, joka järjestää tapahtumia kuten turnauksia ja miittejä. Näissä turnauksissa ja miiteissä on usein erittäin yhteisöllinen tunnelma. Uusien ihmisten kanssa keskustellessa vaikka lauantai-illan juhlissa saattaa myös tavata jonkun, joka pelaa samaa peliä kuin sinä. Tämä on helppo tapa saada kavereita nopeasti, sillä pelistä saa keskustelunaiheet, ja voi vaikka mennä pelaamaan peliä keskenään kaverin kanssa. Lisäksi killoilla voi olla toimintaa oikeassa maailmassa.

Varo kuitenkin liikaa pelaamista ja eristäytymistä sisätiloihin!