Lataa tai pelaa suoraan selaimellasi

Tekniikka kehittyy jatkuvasti ja sitä myötä lisääntyvät mahdollisuudet myös pelimaailmassa. Latausta vaativissa, sekä suoraan selaimella pelattavissa peleissä on omat hyvät ja huonot puolensa. Esimerkiksi pokerin nettiselaimessa peluun hyviä puolia ovat muun muassa sen nopeus ja turvallisuus, sekä mukavuus.

 

774853-computer-online-help

 

Selaimessa pelaaminen ei vaadi erillisten ohjelmien lataamista koneelle, tosin päivitetty versio nettiselaimesta on tarpeen. Selaimessa pelaamisen muita etuja ovat muun muassa se, että välttyy mahdollisilta haittaohjelmilta, kun peliä pelatakseen koneelle ei tarvitse ladata erillisiä ohjelmia. Yksi merkittävä etu selaimessa pelaamiseen ilman erillisiä ohjelmistolatauksia on se, että voit pelata esimerkiksi pokeria periaatteessa missä tahansa. Selaimessa pelattavia pelejä voi luonnollisesti pelata myös älypuhelimella ja tabletilla, ja selaimessa pelaaminen onkin vahvassa kasvussa.

Ne pienet tärkeät erot

Selaimessa palattavissa ja ladattavissa peleissä on joitakin eroavaisuuksia. Selaimessa pelattava pokerisovellus ei välttämättä ole yhtä laajakirjoinen kuin ladattava versio, joka tarkoittaa sitä, että käytössäsi ei välttämättä ole pelin kaikkia hienoja ominaisuuksia. Myös eri pelisivustojen välillä on eroja ja esimerkiksi osa nettipelisivustoista eivät tarjoa lainkaan mahdollisuutta selaimessa pelaamiseen, vaan edellyttävät ohjelman lataamista koneelle. Koneelle ladattavat pelit ovat siis usein kattavampia ja monipuolisempia, sekä grafiikaltaan näyttävämpiä kuin selaimessa pelattavat pelit. Koneelle ladattavat pelit ovat usein myös maksullisia. Osassa tietokoneelle ladattavista peleistä on myös mahdollisuus demoversioihin, joilla voi niin sanotusti testata peliä ennen ostopäätöstä.