Parhaat online-pelit 2015

Pelimaailmassa vallitsee armoton rankkausjärjestelmä pelien paremmuudesta ja pelien pelattavuus, juoni, toimivuus ja grafiikka jakavat mielipiteitä. Tästä pääsemmekin aasinsiltana suosittuihin ja pelaajille lähes elintärkeisiin listauksiin, joissa muun muassa arvioidaan uutuuspelejä ja listataan vuoden parhaimmat pelit.

5817592-playing-games

 

Vuoden parhaimpien pelien listaukset perustuvat muun muassa pelaajien kokemuksiin, myyntilukuihin, pelien grafiikkaan ja toimivuuteen. Lisäksi pelin tarina/juoni on monelle pelaajalle yksi pelin tärkeimmistä ominaisuuksista ja merkittävä listauskriteeri, jolle on myös omistettu oma Top 10 -lista. Esimerkiksi Gamereactorin vuoden 2015 ensimmäinen sija parhaasta tarinasta meni pelille The Witcher 3: Wild Hunt.

Vuoden 2015 online-parhaimmistoa

Verkossa on useita eri pelimaailmaan liittyvien toimittajien, pelikriitikoiden ja pelilehtien Top 10 -listauksia. Yksi arvostetuimpia ja luetuimpia lienee suomalaisen Pelaajalehden laatima TOP 25 -lista vuoden 2015 online-peleistä. Tässä listassa ensimmäisen palkinnon nappasi Metal Gear Solid v: The Phantom Pain. Listaukset vaihtelevat lähteestä ja arviointikriteereistä riippuen jopa viikoittain. Esimerkiksi Figma Ry:n julkaisemalla listalla Call of Duty komeili 2015 joulukuun Top-listalla kolme viikkoa, ja FIFA 16 piti listakärkeä kaksi viikkoa peräkkäin. Tämä antaa viitteitä sille, että tietyt pelit ovat kestosuosikkeja, jotka yltävät vuodesta toiseen kärkilistoille. Figma Ry:n lista perustuu myydyimpiin peleihin ja lista päivitetään kahden viikon välein. Pelaajalehden mukaan vuoden 2015 online-moninpelien kestosuosikkeja olivat Call of Duty, Halo ja Battlefield.